Industrihuset i Roslagen

Det innovativa och häftiga kooperativet som inkluderar fler och vågar ta plats i näringslivets “finrum”. Deras mod skapar positiva effekter långt utanför den egna verksamheten!

Industrihuset har verkat i kooperativ anda i över två decennier med uppgiften att ge medlemmar med intellektuella och kognitiva funktionshinder arbete, sysselsättning och utbildning. De har visat att det går att driva företag hållbart i en målgrupp där detta inte alls är en självklarhet. Med både deltagare och personal som delägare har de tillsammans utvecklat en intressant kooperativ modell där medbestämmande utgör grunden för hela verksamheten. De utmanar både sig själva och sin omgivning genom att tänka innovativt, bedriva spännande projekt och testa nya sätt att jobba på.

Sedan starten 1997 har kooperativet med kreativitet och nyfikenhet utvecklat allt fler områden utifrån de (för närvarande) 37 medlemmarnas behov. Idag inryms loppis, café, daglig verksamhet, servicetjänster, samt i systerverksamhet boende och kvalitativ assistanstjänst som sätter den personliga relationen i första hand. 

Industrihuset har blivit en känd och väletablerad aktör. Deras medlemmar vågar synas och höras i offentliga sammanhang och är självklara deltagare på näringslivsträffar, konferenser och mingelforum för företagare. Det skapar positiva effekter som når långt utanför den egna verksamheten.
Ett idéburet socialt företag med glimten i ögat och en gemensam demokratisk viljekraft där inget berg är för högt!

http://www.industrihuset.nu/

Rösta på Årets Kooperativ 2019!

This poll is no longer accepting votes

Rösta på din favorit i tävlingen Årets Kooperativ 2019! Omröstningen pågår fram till den 31 oktober. Rösta här!

Industrihuset i Roslagen

Det innovativa och häftiga kooperativet som inkluderar fler och vågar ta plats i näringslivets “finrum”. Deras mod skapar positiva effekter långt utanför den egna verksamheten!

Läs mer

Musikens Hus i Göteborg

Kulturcentret Musikens Hus är en välkänd arena och en självklar del av Göteborgs kulturliv. Välkommen till ett sprudlande kooperativ med förnyelsekraft och framåtanda, som tar samhällsansvar och hållbarhet på allvar!

Läs mer

Samhällskooperativet Skålans Byaråd

Trots att trenden visar på avfolkning i allt fler glesbygder gör Skålans Byaråd det möjligt att bo och verka på landsbygden. Här är samhällskooperativet som driver en hel by!

Läs mer

Sandhult-Sandareds Elektriska

Företaget med över 2500 delägare försörjer landsbygden med elkraft och byggde förra året en egen solcellspark som 100-årspresent till medlemmarna. Ett kooperativ i tiden, med ambitioner för ett hållbart samhälle!

Läs mer

Rösta här!

This poll is no longer accepting votes