Skattunge handel

 Foto: Clas Sigevall, Skattungen

Skattunge handel är en stabil lanthandel i utveckling. Med 21 år på nacken utvecklar den sin verksamhet tjänsteutbudet i nära samarbete med såväl ideella krafter som andra verksamheter i byn.

Butiken har under alla år haft en tydlig strävan att erbjuda ekologiska produkter till kunderna, vilket överraskar turister som besöker butiken, men är en självklarhet för en stor del av de åretruntboende.

Under året arrangeras Plantbytardag (våren), Höstmarknad och Julmarknad i anslutningtill butiken, då många hjälper till och säljer produkter från byarna runt om. Butiken har även arrangerat en legendarisk pepparkakshusbyggetävling i nästan 20 år, där barn och vuxna utövat sin konstnärliga ådra till fantasifulla och ofta underfundiga byggen.

De är livsmedelsleverantör till Kommunala förskolan och Skattunge Friskola, ett gruppboende och genom utkörning av varor till pensionärer i hela Orsa kommun har kooperativet utvecklat kundvärdet utanför butikslokalens väggar.

Gamla som unga, fastboende och sommarboende är engagerade i butiken och just nu håller dessa ideella krafter på att
renovera gemenskapslokalen där butiken och medlemmar erbjuder gratis wifi, kaffe med gobullar och tillhandahåller turistinformation.

Det nära samarbetet med människor,organisationer och myndigheter gör Skattunge handel till hjärtat i ett blodomlopp i en
landsbygd i god kondition.

Skattunge Handels Facebooksida

Den 22 oktober startar omröstningen för Årets kooperativ 2018