Stora Coop Karlshamn


Ett 110 år gammalt kooperativ är en drivande förebild i utvecklingen av ett hållbart samhälle. En aktiv förening och en modig styrelse är receptet.

De är Coop-butiken med solceller på taket, produktion av biogas, laddstationer för både elbilar och elcyklar och återvunnen plast i kundvagnarna. Med nya lösningar för både belysning och kyla minskar de energiförbrukningen med över 40 %.

Genom sitt miljövettiga sätt att driva butiken och genom utbildning av både personal och medlemmar, bland annat genom miljötävlingar – lever Stora Coop Karlshamn kooperativa principer såsom bland annat samhällshänsyn och utbildning. Dessa idéer var grunden för konsumentkooperationen när den bildades under början av 1900-talet.

Kooperativet har vunnit många priser för sitt arbete, bland annat som Årets hållbara företag i Blekinge.  Viktiga förutsättningar  för arbetet har varit en aktiv medlemsförening och en styrelse som nappat på VD:ns, Conny Bergs, idéer. Michael Månsson, som nyligen tillträdde som ny VD ser fram emot att driva vidare det fina arbetet.

– Med de utmaningar världen har är kooperativa affärer mer angelägna än någonsin, säger Michael Månsson.

http://www.coop.se/karlshamn

Gå till första sidan för att rösta på Stora Coop Karlshamn!

Den 22 oktober startar omröstningen för Årets kooperativ 2018