Om kooperativ

Kooperativ finns i stort sett i alla branscher. I dess renaste form är det tre, några fler eller väldigt många människor som går samman och driver ett företag ihop, med en värdegrund som handlar om demokratiskt samarbete och hållbarhet.
Att dela på utmaningarna och arbetet och få fira framgångar tillsammans som ett team – det är svårslaget.

Vi inom Coompanion jobbar med att ger råd till personer som har tankar om att starta
en tillsammans. Vi hjälper också befintliga kooperativ med att utveckla verksamheten genom råd, information och utbildningar.

Läs mer:

Här är en kort film om några kooperativ som startat de senaste åren!

Rösta på din favorit i tävlingen Årets Kooperativ 2019! Omröstningen pågår fram till den 31 oktober. Rösta här!

Industrihuset i Roslagen

Det innovativa och häftiga kooperativet som inkluderar fler och vågar ta plats i näringslivets “finrum”. Deras mod skapar positiva effekter långt utanför den egna verksamheten!

Läs mer

Musikens Hus i Göteborg

Kulturcentret Musikens Hus är en välkänd arena och en självklar del av Göteborgs kulturliv. Välkommen till ett sprudlande kooperativ med förnyelsekraft och framåtanda, som tar samhällsansvar och hållbarhet på allvar!

Läs mer

Samhällskooperativet Skålans Byaråd

Trots att trenden visar på avfolkning i allt fler glesbygder gör Skålans Byaråd det möjligt att bo och verka på landsbygden. Här är samhällskooperativet som driver en hel by!

Läs mer

Sandhult-Sandareds Elektriska

Företaget med över 2500 delägare försörjer landsbygden med elkraft och byggde förra året en egen solcellspark som 100-årspresent till medlemmarna. Ett kooperativ i tiden, med ambitioner för ett hållbart samhälle!

Läs mer

Rösta här!

This poll is no longer accepting votes