Om tävlingen

Var med och utse vinnaren bland de fyra finalisterna!

Årets kooperativ i Sverige är en tävling som anordnas av Arbetsgivareföreningen KFO, We Effect och Coompanion Sverige. Runt om i landet utses regionala Årets kooperativ bland de 25 regionala Coompanion som finns. I år – 2018- har 10 bidrag skickats in och fyra av dem går vidare till den nationella tävlingen. En jury utser vilka kooperativ som går vidare för omröstning på webben som är öppen för alla. Det är alltså du tillsammans med med juryns röster som avgör vem som blir Årets Kooperativ.

Årets fyra finalister kan ni läsa om på startsidan.

Juryn sammanträdde den 15 oktober och gav då sina poäng, nu återstår era röster! Varje person får rösta en gång. Fram till och med den 1 november är röstningen öppen! Sprid bland era vänner och andra nätverk att de kan gå in och rösta. Den 6 november koras vinnaren under Coompanions höstmöte då medarbetare och förtroendevalda  från hela landet samlas.

Det kooperativ som vinner får 10 000 kr i prissumma samt ett utbildningserbjudande från Arbetsgivarföreningen KFO. Dessutom kan kooperativet räkna med att det kommer att nämnas som ett gott exempel över hela landet – och kanske via We Effect – bli ryktbart även utanför landets gränser. Kooperativ tror på samarbete mellan kooperativ.

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma kooperativt företagande – ett företagande som ofta möter miljö- och samhällsutmaningar snarare än att bidra till dem.  Vi vill också visa på den bredd på affärsverksamheter som bedrivs i den här formen.

Juryn, utöver allmänheten, består av personer som är duktiga på företagsutveckling och kooperation. Juryns poäng vägs samman med de poäng ni ger genom omröstningen på nätet.

2018 års jury :

  • Gordon Hahn, ordförande Coompanion Sverige
  • Jan Edén, Arbetsgivareföreningen KFO
  • Mats Evergren, NyföretagarCentrum Sverige
  • Eva Carlsson, Tillväxtverket
  • Anna Tibblin, We Effect

Tidigare vinnare av Årets kooperativ i Sverige

Tävlingen Årets kooperativ i Sverige  har genomförts sedan 2007 och här är tidigare års pristagare:

Frågor
Frågor om tävlingen kan besvaras av Ingrid Bexell Hultén på Coompanion 0704-01 71 88 eller ingrid.bexell@coompanion.se

Den 22 oktober startar omröstningen för Årets kooperativ 2018