Finalist i Årets Kooperativ 2023:

Röstånga Energikooperativ

Tillsammansägd solenergi ger ringar på vattnet

Röstånga Energikooperativ är en lysande stjärna inom den glödheta energisektorn. Genom medlemmarnas gemensamma drivkraft har de tillsammans lyckats forma en energiplattform som inte bara främjar miljövänliga lösningar utan även stärker det gemensamma samhället.

Fortsätt läsa >

Rösta här >

Röstånga energikooperativ är en lysande stjärna inom energisektorn, känt för sitt brinnande engagemang för hållbarhet och gemenskap. Med sin egenproducerade solcellsenergi kan Röstånga Energikooperativ försörja motsvarande ca 35 villor per år med el. Kooperativet ägs tillsammans av både privata hushåll, företag och organisationer och de gör hela produktionskedjan gemensamt; inköp, montering, installation och drift.

Brist på el, och därigenom skenande elpriser, gör energieffektivisering till en betydande del av lösningen. Att tillvarata just solenergi är en god lösning under stora delar av året och en fantastisk lösning under sommarhalvåret. Genom Röstånga Energikooperativs koncept blir priset överkomligt och solenergi tillgängliggörs för fler. 

Medlemmarna i kooperativet tar en aktiv roll i att forma sin egen energiframtid, vilket skapar en stark känsla av ägandeskap och samhörighet. Detta gemensamma ägarskap har inte bara stärkt medlemmarnas ekonomi utan också skapat en känsla av samhörighet och ansvar gentemot varandra och miljön. Det gör Röstånga Energikooperativ till en god förebild inom både energibranschen och samhällsutvecklingen.